Meteen naar de inhoud

Makelaar, fiscalist, jurist, mediator en analist in één.

Vera's Column

Toen ik ruim 14 jaar geleden mijn eerste zaak deed op het gebied van maatschappelijk vastgoed had ik niet verwacht dat het zo’n complex vakgebied is. Wel wist ik dat het me aantrok en nu snap ik waarom. De manier van zakendoen wisselt per casus en wisselt ook binnen en zaak. Enerzijds moet zakelijk alles goed geregeld worden, anderzijds mag de emotionele component niet uit het oog verloren worden. Daarbij maakt het niet uit of het om een kerkgebouw gaat of een kinderdagverblijf. Bij beide is het lijntje tussen de harde zakelijkheid en het emotionele element dun. Bij de ene gaat het om verhalen uit het verleden en bij de ander om het heden.

Ook de inhoudelijke kant is zeer afwisselend en vaak complexer dan hij in eerste instantie lijkt. In de praktijk blijkt vaak dat het bereiken van overeenstemming over de aankoop- of huurprijs het meest eenvoudige is. Het vastleggen en het inbouwen van waarborgen is een stuk complexer.  

Advies over de strategie is absoluut maatwerk en is zeker niet star. De ene keer vraagt de wijziging van omstandigheden om een aanpassing. De andere keer ligt een emotioneel component eraan ten grondslag. Fiscale en juridische vraagstukken wisselen elkaar af.

In de serie: Maatschappelijk vastgoed, een vak apart, geef ik de kijker een kijkje achter de schermen van mijn vastgoedpraktijk en laat ik zien hoe leuk en complex mijn werk is. Geen dag en geen zaak is hetzelfde.

Loopt u met een vraag of bent u benieuwd wat ik voor u zou kunnen doen? Laat het gerust weten.