Meteen naar de inhoud
MV Vastgoed Makelaardij & Taxaties, specialist
in maatschappelijk vastgoed en erfgoederen
MV Vastgoed Makelaardij & Taxaties, specialist
in maatschappelijk vastgoed en erfgoederen
MV Vastgoed Makelaardij & Taxaties, specialist
in maatschappelijk vastgoed en erfgoederen
MV Vastgoed Makelaardij & Taxaties, specialist
in maatschappelijk vastgoed en erfgoederen
Slider

MV Vastgoed heeft 40 jaar ervaring in huis op het gebied van religieus vastgoed. Daardoor zijn wij als geen ander bekend met de daarbij behorende problematiek. De aan- en verkoop van een (voormalig) kerkgebouw draait om mensen, niet om stenen.

 

MV Vastgoed

MV Vastgoed werkt voor uiteenlopende kerkgenootschappen en weet daarom als geen ander wat de onderlinge verschillen zijn in de beleving bij het kerkgebouw alsmede bij de interne besluitvorming.
MV Vastgoed werkt vanuit diverse vestigingen landelijk voor diverse kerkgenootschappen.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van door MV Vastgoed uitgevoerde werkzaamheden zijn:

 

* Taxeren van een kerk ter voorbereiding op een verkoopbeslissing.
* Taxeren van een kerk ter voorbereiding op een aankoopbeslissing.
* Adviseren bij het nemen van een strategische beslissing voor het sluiten van een kerk.
* Taxeren van een kloostercomplex voor aankoop.
* Projectbegeleider bij herontwikkeling en herbestemming.
* Verkopen van een kerk.

Wat kost het?

Afhankelijk van het type opdracht spreken we vooraf een vaste prijs met onze opdrachtgever af. Of we werken met een vast uurtarief op basis van nacalculatie.

Publicatie

In 2013 heeft MV Vastgoed een publicatie uitgebracht ‘Hoe nu verder met onze kerken en erfgoederen?’ Deze publicatie wilden wij afgelopen jaar vernieuwen, echter kwamen tot de conclusie dat de inhoud nog steeds actueel is.

Wat kan MV Vastgoed voor u betekenen?

 

Met de werkzaamheden waarbij wij u als eigenaar, geïnteresseerde of anderzins betrokkene van religieus vastgoed kunnen ondersteunen, kunt u denken aan:

 

* Het zijn van sparringpartner;
* uitvoeren van een taxatie;
* begeleiden van samenvoegingstraject;
* Aan- en/of verkopen;
* Diverse advieswerkzaamheden.

Gemeenten worden de laatste jaren steeds kritischer beoordeeld op hun vastgoedbeleid (beleidsmaker) en het inzicht in hun portefeuille (eigenaar/huurder).

 

Inzicht in de eigen portefeuille

De laatste jaren zijn gemeenten zich steeds meer bewust geworden dat een goed inzicht in haar portefeuille noodzakelijk is. Niet alleen om goed te weten wat de in- en uitgaven zijn, maar ook als basis voor beleid. Beleid bijvoorbeeld ten aanzien van het wel of niet verkopen van gebouwen. Een belangrijke vraag die daarbij speelt is: wat vindt de gemeente onder haar verantwoordelijkheid vallen en hoort daar automatisch een eigendomssituatie bij of kan dit ook middels huur? De te kiezen strategie is afhankelijk van het gemeentelijk beleid, haar visie. MV Vastgoed denkt met de gemeente mee.

 

MV Vastgoed heeft jarenlange ervaring op het gebied van gemeentelijk vastgoed. Voor diverse gemeenten voert MV Vastgoedavies onder andere waarderingen uit en adviseert ze ten aanzien van haar portefeuille en eventuele verkoop. Wij zijn bekend met de (Europese) regelgeving, alsmede het spanningsveld waarin een gemeente vrijwel altijd in staat als ze beslissingen moet nemen. Het spanningsveld tussen publiek- en privaatrechtelijk.

Vastgoedbeleid

Het maken van een beleid is één van de kerntaken van de gemeente. Echter, in de praktijk zien wij vaak dat gemeenten worstelen met het huisvestingsbeleid. De crisis heeft het vastgoedlandschap compleet veranderd. Winkels staan langer leeg en winkelruimten worden opgevuld met ‘lichte horeca’ concepten. Kantoorgebouwen blijven leeg staan en mooie kantoorvilla’s worden steeds meer omgebouwd tot woningen. Het zijn logische ontwikkelingen, maar wat doet dat met de leefbaarheid in een dorp of stad? En welke invloed heeft het op de herbestemmingsmogelijkheden van andere gebouwen? Door de leegstand van onder andere kantoren zien wij dat bijvoorbeeld kerken minder aantrekkelijk gevonden worden om te worden herbestemd.

 

Een andere ontwikkeling ziet MV Vastgoed op het gebied van de ouderenhuisvesting. Bejaardenhuizen komen leeg te staan, wat gaat daarmee gebeuren?

 

Waar vroeger veel ad hoc beoordeeld werd, vraagt de huidige tijd om inzicht in de ontwikkelingen die van invloed zijn op het gebruik van het vastgoed in een gemeente. MV Vastgoed kan, eventueel in samenwerking met een van onze partners, u als gemeente helpen om dit in kaart te brengen en een integraal advies te geven.

Wat kost het?

Afhankelijk van het type opdracht spreken we vooraf een vaste prijs met onze opdrachtgever af. Of werken we met een vast uurtarief op basis van nacalculatie.

Werken voor gemeenten vraagt om:

* Kennis van politieke en maatschappelijke verhoudingen.
* Kennis van wet- en regelgeving
* Begrip voor de loerende dualiteit.

 

Enkele voorbeelden van door MV Vastgoed uitgevoerde werkzaamheden zijn:

* Taxeren van een kantoorgebouw voor zowel maatschappelijke als commerciële aanwending.
* Adviseren van een gemeente over een voorgenomen aankoop van een kloostercomplex.
* Waarderen van een viertal rouwlocaties bij begraafplaatsen.
* Taxeren van een buurthuis ten behoeve van verkoop.
* Adviseren van een gemeente bij het formuleren van een visie ten aanzien van de toekomst van de monumenten en kerken in haar gemeente.

Naast de grote institutionele beleggers is veel vastgoed ook eigendom van (kleine) particuliere beleggers.

 

Voor deze beleggers/eigenaren is MV Vastgoedadvies zowel makelaar, taxateur, vastgoedmanager, propertymanager als sparringpartner.

 

Veel beleggers in vastgoed hebben geen achtergrond in het vastgoed. Zij hebben panden aangekocht om daarmee vermogen veilig te stellen of te creëren. Voor beleggers in vastgoed is het dan ook belangrijk om terug te kunnen vallen op een partij die kennis heeft van vastgoed, die begrijpt dat elke keuze verantwoord moet kunnen worden.

Particuliere beleggers zijn er in vele varianten:

* Van een belegger met 1 pand tot een belegger met een portefeuille van 36 eenheden.
* Van een belegger die gaat voor de goedkoopste prijs tot de belegger die gaat voor kwaliteit.
* Van de belegger die ontzorgd wil worden tot de belegger die zelf de regie voert.

Schoolgebouwen zijn er in alle soorten en maten. Van kleine dorpsscholen tot grote regionale scholen. Van oude (art deco) schoolgebouwen tot moderne schoolgebouwen.

 

Opdrachtgevers

Als het gaat om schoolgebouwen zijn er 3 soorten opdrachtgevers:

* schoolbesturen;
* gemeenten;
* ontwikkelaars/potentiële kopers.

Dienstverlening

Voor de schoolbesturen en gemeenten voert MV Vastgoedadvies veelal taxaties uit ten behoeve van te nemen strategische beslissingen. Daarnaast begeleidt MV Vastgoedadvies bij de verkoop van schoolgebouwen.

Wat kost het?

Afhankelijk van het type opdracht spreken we vooraf een vaste prijs met onze opdrachtgever af. Of werken we met een vast uurtarief op basis van nacalculatie.

Oscar Strijker, HAG, begeleiding huur bezinningsplek Lange Hezelstraat in Nijmegen

“Op vragen geeft MV Vastgoedadvies altijd snel, goed en duidelijk antwoord. De afstemming is helder en uitgebreid. Ik ben zeer tevreden over hun deskundigheid op dit gebied.”

De heer Van der Pol, uitvaartverzorging Van der Pol, Maassluis

“MV Vastgoedadvies heeft alles in een korte periode snel en goed afgehandeld. We hadden hierdoor weinig contact maar op de momenten van contact werden wij altijd snel voorzien van informatie. De website is duidelijk en onderwerpen zijn daar goed op te vinden.”

Michel van Dijk , Notariskantoor Inge Arts, begeleiding notariaat

“MV Vastgoedadvies is goed in snelle oplossingen en schakelt hierin snel. Ze hebben goede kennis op het gebied van kerkelijke objecten en werken professioneel, goed en prettig. Er is veel kennis in huis en bellen snel terug. mevr. Gemmink was nauw betrokken bij de situatie, had alles goed onder controle en heeft hierbij de pastoor bij de hand genomen”.

Mickel Dik, Rode Kruis, beheer van het gebouw van het Rode Kruis.

“De marktkennis, deskundigheid en creativiteit is prima. De dienstverlening prijs-kwaliteitverhouding is goed. Het contact met MV Vastgoedadvies bracht meerwaarde met zich mee en het was prettig en makkelijk dat zij hierbij hebben geholpen.

Erik Kroezen, verkoopbegeleiding van een object
“De contacten met Vera verlopen altijd goed en intensief. Zij is sterk inhoudelijk gericht en is positief en adequaat in het afhandelen van afspraken. Ook is zij creatief in het bedenken van oplossingen met het oog voor beide partijen.”

Yvonne Graver, verkoop kerk Bovensmilde

“MV Vastgoedadvies denkt heel goed mee en werkt klantgericht door oplossingen aan te dragen. Het enthousiasme van Vera verraste mij positief en ik kreeg voldoende persoonlijke aandacht. Telefonisch en per email zijn zij goed bereikbaar. Ze hebben een goede website waarop alle gezochte informatie terug te vinden was.”

MV Vastgoedadvies is voor veel trajecten regievoerder en/of sparringpartner. Daardoor werken wij met verschillende partijen intensief samen. Bovenstaand treft u van enkele hun ervaring over onze dienstverlening.

MV Vastgoed bestaat 10 jaar: onverminderd de focus op religieus erfgoed
MV Vastgoed bestaat 10 jaar: onverminderd de focus op religieus erfgoed
MV Vastgoed bestaat 10 jaar: onverminderd de focus op religieus erfgoed
Slider

Contactformulier

MV Vastgoed geeft u graag een persoonlijk antwoord op al uw vragen. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag. Neemt u gerust contact met ons op:

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.